Oman pihasaunan rakentaminen toteutti Elojen unelman

Pihasaunan rakentaminen voi kääntyä haaveista toteutukseksi nopeastikin. Harri ja Maija Elon vapaa-ajan asunnon rantatontilla komeileva saunarakennus kohosi muutamassa viikossa.

Elot olivat haaveilleet tyylikkäästä mutta kuitenkin mökkitunnelmaan sopivasta rantasaunasta Laitilassa sijaitsevan vapaa-ajan asuntonsa kylkeen jo pitkään, kun unelma vihdoin kirkastui toteutukseksi asti. 

– Tapasimme ensin Laitilan Talorakenteen Villen ja keskustelimme omista toiveistamme sekä niiden toteuttamismahdollisuuksista. Sitten Ville piirsi alustavat piirustukset, ja niiden pohjalta päästiin lopullisiin piirustuksiin. 

Elojen rantasaunarakennuksessa on saunan lisäksi myös oleskelutila, wc, parvi sekä suuri terassi. Terassilaudoitus jatkuu aina laiturille saakka, joten saunasta pääsee mukavasti vilvoittelemaan ja pulahtamaan järveen.   

– Saadaksemme täysin mieleisemme lopputuloksen, käytimme apuna myös tuttua sisustussuunnittelijaa, joka oli mukana myös vapaa-ajan asuntomme sisustamisessa. Projekti eteni hyvin ja aikataulun mukaisesti Laitilan Talorakenteen hoitaessa kokonaisuutta, Harri Elo muistelee projektin kulkua. 

Hinta-laatusuhde kohdallaan 

Laitilan Talorakenne valikoitui projektin toteuttajaksi aiempien positiivisten kokemusten ansiosta. 

– Olemme hyödyntäneet heidän palveluitaan myös aikaisemmissa rakennus- ja korjausprojekteissamme ja olleet tyytyväisiä saamaamme palveluun, Harri ja Maija Elo kertovat.

Pariskunta on lopputulokseen varsin tyytyväinen. Heidän omat visionsa rantasaunasta toteutuivat, mutta toisaalta ammattilaiset toivat suunnittelussa esiin pointteja, joita Elot eivät itse olisi osanneet ottaa huomioon.   

Täppää kuvaa ja katso 360 esittely kohteesta

– Varsinkin sisustustöiden jälki on ollut hyvää. Ammattilaisten kokemuksesta ja osaamisesta kumpusi hyviä kehitysideoita omien toiveidemme toteuttamiseen. 

Eloilta satelee kiitosta myös projektin sujuvuudesta. 

– Olimme todella tyytyväisiä kokonaisuuden hallintaan, aikataulussa pysymiseen sekä tietysti lopputulokseen. Palvelun hinta ja laatu olivat linjassa. 

Pihasaunan rakentamisen hintalappu?

Pihasaunan rakentamisen hintaan vaikuttavat monet tekijät, kuten saunatilan koko, mahdollisten pukuhuone- tai oleskelutilojen koko, valitut kalusteet, valitut materiaalit, tarvittavat sähkö- ja vesityöt sekä tietysti tarvittavat pohjatyöt. 

– Ennen projektin aloitusta kannattaakin miettiä, mitä omalta pihasaunaltaan toivoo, mitkä ovat ehdottomia vaatimuksia ja mistä on valmis joustamaan, mikäli budjetti tulee vastaan. Näistä lähtökohdista voimme yhdessä asiakkaamme kanssa alkaa luoda suunnitelmaa rakennettavasta saunasta, Laitilan Talorakenteen Ville Ketoniemi sanoo. 

Toisille riittää pieni sauna, jonka ainoana tehtävänä on tarjota hyvät löylyt. Toiset taas toivovat pihasaunaltaan enemmän, ja löylyjen lisäksi tärkeässä roolissa on esimerkiksi terassi tai mökkivieraiden majoitustila. 

– Vaikka koko suunnitelmaa ei pystyisi toteuttamaan kerralla, voidaan haaveet tulevista lisäyksistä ottaa huomioon jo suunnittelu- ja rakennusvaiheessa. Nämä kehitystoiveet kannattaa pitää mielessä myös rakennuslupaa hakiessa, Ketoniemi muistuttaa.

Teillekin uusi pihasauna? Ole yhteydessä!

Ville Ketoniemi

Rakennusinsinööri, Myynti

+358 50 032 6172

ville.ketoniemi@laitilantalorakenne.fi